Zaštita osobnih podataka

 

Javna ustanova "Športski objekti Šibenik" je voditelj ili izvršitelj obrade osobnih podataka ispitanika kako je definirano Općom uredbom o zaštiti podataka (tzv. GDPR) te je uskladila svoje poslovanje sa zahtjevima koje propisuje Opća uredba o zaštiti podataka i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Nar. novine, br. 42/18).
Kako bismo zaštitili prava osoba čije podatke obrađujemo (ispitanici), provodimo odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka s ciljem osiguranja sigurnosti i povjerljivosti obrade osobnih podataka odnosno sprječavanja neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog raspolaganja osobnim podacima kao i tehničkoj opremi kojom se koristimo, a obrađujemo samo one osobne podatke koji su nužni za svrhu obrade.

Prava ispitanika:

 

  • pravo na informiranost (ispitanik ima pravo primati jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako se upotrebljavaju njegovi osobni podaci)
  • pravo pristupa (ispitanik ima pravo dobiti potvrdu obrađuje li voditelj obrade njegove osobne podatke te ima pravo na pristup tim podacima)
  • pravo na ispravak (ispitanik ima pravo zatražiti ispravljanje osobnih podataka ako su neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni)
  • pravo na brisanje / pravo na zaborav (ispitanik u određenim slučajevima ima pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje osobnih podataka s time da se ne radi o apsolutnom pravu jer voditelj obrade može imati pravne ili legitimne osnove za zadržavanje i daljnju obradu osobnih podataka)
  • pravo na prigovor (prigovor se može podnijeti izravno ustanovi ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka)
  • pravo na povlačenje suglasnosti (privole) na obradu podataka temeljenu na suglasnosti (privolu) u bilo kojem trenutku
  • pravo ograničenja obrade osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka (ispitanik ima pravo zaprimiti, kopirati ili prenositi podatke iz baze Ustanove u bazu podataka drugog Voditelja obrade, ali samo pod uvjetom da se radi o podacima koji se obrađuju temeljem privole ili ugovora i ako se obrada provodi automatiziranim putem.)


Ispitanici čije osobne podatke obrađujemo mogu se zahtjevom (obrazac) obratiti službeniku za zaštitu podataka ustanove Upravljanje sportskim objektima radi ostvarivanja prethodno navedenih prava putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Javna ustanova "Športski objekti Šibenik"
Miminac 15, 22000 Šibenik